Критерій якості, точності і повноти цифрової моделі рельєфу - Островський, А. В. (КНУБА, 2015)
Стосовно моделювання рельєфу залишаються невирішеними питання, серед яких основним є виявлення впливу різноманітних чинників на точність математичного моделювання рельєфу, вибір оптимальних математичних методів створення цифрової моделі рельєфу (ЦМР). Проблема високоточного математичного моделювання є особливо важливою в задачах з проектування об’єктів за ЦМР, визначення гідрологічних характеристик, дослідження ерозійних процесів. Таким чином, проблема побудови ЦМР надалі залишається актуальною задачею як в науковому, так і в прикладному аспектах.
Критерий качества, точности и полноты цифровой модели рельефа
Criteria of quality, accuracy and completeness digital elevation models
Keywords: позиційна точність; дисперсія похибок висот; неіснуючий острів