Концептуальні основи кінематичного аналізу лінійних дискретно-континуальних вібраційних систем: застосування інтегрального перетворення Лапласа - Човнюк, Ю.; Почка, К.; Кравчук, В.; Діктерук, М. (КНУБА, 2015)
За допомогою інтегрального перетворення Лапласа отримано інтегральне зображення розв'язку крайової задачі для однорідного хвильового рівняння із врахуванням зовнішнього та внутрішнього тертя з типовими граничними умовами. При цьому в крайові умови входять друга та перша похідна по часовій змінній, а також перша похідна по просторовій змінній. Досліджено спектр задачі, виписані її головні розв'язки. Для горизонтального та вертикального деформування прошарку вібросистемою використані відповідні реологічні моделі оброблюваного матеріалу.
Conceptual bases of the kinematic analysis of linear discrete and continual vibration systems: use of integrated transformation of laplace
Keywords: концепція; основи; кінематика; аналіз; лінійність; вібрація; дискретно-континуальна система; інтегральне перетворення Лапласа; концепция; основы; кинематика; анализ; линейность; вибрация; дискретно¬континуальная система; интегральное преобразование Лапласа; concept; bases; kinematics; analysis; linearity; vibration; discrete and continual system; integrated transformation of Laplace; 534.1:517.442]:531.1