Дослідження динаміки електромагнітної ударно-вібраційної установки для ущільнення бетонних сумішей - Басараб, В. А. (КНУБА, 2013)
Стаття присвячена дослідженню взаємодії середовища (бетонної суміші) з робочим органом електромагнітної ударно – вібраційної установки для віброущільнення будівельних сумішей. Досліджено поведінку системи для дискретної та континуальної моделей середовища. Створено дослідно – експериментальний стенд, що включає ударно – вібраційну установку та апаратуру прийому, запису та аналізу даних. Проведено комплекс експериментальних досліджень з використанням методу динамічної петлі гістерезису для висоти суміші до 1 м. Для аналізу основних параметрів взаємодії системи “машина-середовище” застосовано чисельну методику розрахунку.
Keywords: ударно – вібраційна установка; динамічна петля гістерезису; чисельний розрахунок