Донавчання моделей прихованої дифузії: студентоцентрований підхід у вищій освіті - Іванченко, Г. М.; Гетун, Г. В.; Скляров, І. О.; Соломін, А. В.; Гетун, С. Ю. (Державний податковий університет, 2025)
Сучасний освітній процес у вищій школі все більше орієнтується на студентоцентрований підхід, який ставить у центр уваги потреби, інтереси та цілі студентів. Такий підхід передбачає створення сприятливого середовища для активного навчання, де вмотивовані студенти ефективно рухаються до поставлених цілей, опановуючи широкий спектр компетенцій. Важливою складовою є набуття не лише вузькоспеціалізованих знань, але й міждисциплінарних навичок, які розширюють професійні можливості та сприяють адаптації до швидкозмінного світу технологій.
Keywords: студентоцентрований підхід; моделі прихованої дифузії; вища освіта; приятливе середовище для активного навчання