Теорія деформування будівельних матеріалів і сумішей - Сівко, В. Й.; Долобан, Ю. О. (КНУБА, 2001)
Для оцінки ефективності роботи машин необхідно вміти описати процес руху матеріалу, а для визначення навантажень на робочі органи машин і потужності привода необхідно знати опір, що створює матеріал на робочі органи машин.
Keywords: перемішування; ущільнення; рух кулі; циліндричний каток; 691.53:620.172.21; 666.94