Розробка та дослідження енергоефективних водяних систем теплопостачання з безреагентною електромагнітною обробкою води - Малкін, Е. С.; Журавська, Н. Є. (КНУБА, 2016)
Обґрунтовано вплив магнітної обробки очищеної води на кінетику зміни фізичних характеристик її структури та вплив цих змін на енергоефективність на всіх етапах систем водяного теплопостачання. Встановлено, що магнітне поле впливає на фізико-хімічні властивости води. Отримано збільшення економії теплової енергії до 30 %, зокрема на процеси структуроутворення бетону, його міцності.
Keywords: енергоефективні системи водяного теплопостачання; безреагентна обробка води; електромагнітне поле; energy-efficient heating system for water; non-chemical water treatment; electromagnetic field