Підвищення споживних властивостей зовнішніх стін в каркасно-монолітному будівництві - Захарченко, Петро; Огороднік, Ірина; Стадник, Артем (КНУБА, 2025)
Каркасно-монолітне будівництво є одним із найбільш перспективних напрямів сучасного містобудування. Його популярність пояснюється високою швидкістю зведення будівель, гнучкістю проектних рішень, довговічністю конструкцій та високою стійкістю до навантажень. Проте для забезпечення комфортних умов проживання та ефективної експлуатації будівель важливу звукоізоляція, паропроникність, міцність і довговічність. Підвищення цих характеристик дозволяє значно покращити енергоефективність будівлі, знизити експлуатаційні витрати та забезпечити сприятливий мікроклімат у приміщеннях.
Keywords: споживні властивості; зовнішні стіни; каркасно-монолітне будівництво