Дослідження ККД сонячного опалювального приладу підвищеної ефективності для пасивного опалення - Мілейковський, В. О.; Шуваєва-Нечипорук, Ю. О. (КНУБА, 2017)
В умовах економічної й екологічної криз та вичерпування викопних енергетичних ресурсів виникає потреба максимального використання поновлюваних джерел енергії, серед яких сонячна. Однією з важливих характеристик пасивних сонячних опалювальних приладів, яка визначає втрати енергії будівлі під час тривалої хмарної погоди, є термічний опір таких приладів. Запропоновано пасивний сонячний опалювальний прилад підвищеного термічного опору, який складається з прозорої стінки й тепло-світлового абсорбера, повітряний простір між якими поділено похилими прозорими антиконвективними перегородками. Виконано дослідження ефективної роботи такого пасивного сонячного опалювального приладу. Результати досліджень показали вплив орієнтації на ККД пасивного сонячного опалювального приладу. Наведено значення ККД залежно від дати й часу доби та рекомендації щодо ефективної орієнтації сонячного опалювального приладу
Исследования КПД солнечного отопительного прибора повышенной эффективности для пассивного отопления
Researches of Efficiency of Solar Heater Increased Efficiency for Passive Heating
Keywords: пасивний сонячний опалювальний прилад; пасивне сонячне опалення; антиконвективні перегородки; 631.22.628.8