Результати геодезичних спостережень за осіданнями споруд ДП " Криворізька теплоцентраль" - Куліковська, О. Є. (КНУБА, 2014)
Розглянуто особливості деформаційних процесів котлотурбінного цеху,однієї із споруд технологічного комплексу ДП «Криворізька теплоцентраль», та обґрунтовано потребу в систематичному геодезичному моніторингу стану об’єкта. Дослідження виконано шляхом огляду літературних джерел, лабораторних дослідів, натурних вимірювань, обробки й аналізу їх результатів.Для проведення досліджень закладено спостережну станцію.Визначено можливі причини виникнення вертикальних деформацій інженерних споруд котлотурбінного цеху. Виконано розрахунок точності геодезичних спостережень та наведено методику досліджень.У результаті реалізації трьох циклів спостережень визначено відмітки осадових марок і глибинних реперів. Аналіз спостережень дав змогу виявити характер деформування й осідань котлотурбінного цеху. Отримані дані рекомендується використовувати для складання графіків планово-запобіжних ремонтів досліджуваної споруди.
Результаты геодезических наблюдений за осадками сооружений ГП "Криворожская теплоцентраль"
Results of geodetic observations of precipitation structures se ''Krivorozhskaya teplocentral''
Keywords: деформації; осідання; інженерні споруди; глибинні репери; осадові марки; нівелювання геометричне; інженерно-геологічні умови; роботи гірничі; висотна геодезична мережа; деформации; оседания; инженерные сооружения; глубинные реперы; осадочные марки; геометрическое нивелирование; инженерно-геологические условия; горные работы; высотная геодезическая сеть; 528.7