Архітектурно-урбаністичний аналіз місць підвищеної кримінологічної небезпеки у м. Львові - Главацький, О. З.; Габрель, М. М. (КНУБА, 2016)
Висвітлено існуючий досвід щодо методики виявлення характеристик міського середовища, які негативно впливають на кримінологічну безпеку. Виділено окремі території м. Львова з високою концентрацією злочинів. Складено критерії їх оцінки відповідно до структури міського середовища. Досліджено існуючі просторові конфлікти і архітектурно-планувальні характеристики даних територій. Проаналізовано архітектурно-просторові аспекти, що негативно вливають на криміногенність середовища.
Keywords: кримінологічна безпека; середовище; архітектура; планування; території; криминологическая безопасность; среда; архитектура; планирование; территории; criminological security; environment; architecture; planning; territory; 711.4