Юридична невідповідність щодо умов отримання ліцензії на провадження господарської діяльності у будівництві, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури - Бурда, Інна Олександрівна (КНУБА, 2018)
На перший погляд, будівельна сфера в Україні розвивається досить динамічно та має перспективи для працевлаштування українців, облаштування благоустрою та покращення житлових умов. Все це могло би заохочувати підприємства до створення нових робочих місць та відповідно до наповнення бюджету. Проте, невідповідність в законодавстві і сьогодні створює бар’єри для розширення малого та середнього бізнесу будівельної сфери, що в свою чергу може призвести до монополізації галузі. Однією з таких законодавчих колізій є неможливість отримання будівельної ліцензії відповідно прописаних норм закону та ведення господарської діяльності.
Keywords: будівельна сфера в Україні; ліцензування будівельної діяльності; будівельне законодавство; господарська діяльність в будівництві