Глибока термомодернізація громадських будівель - Пиндик, Костянтин (КНУБА, 2025)
Раціональне використання енергії в будівлях, їх обслуговування та належна експлуатація є важливими питаннями, оскільки вони визначають рівень життя та здоров'я населення. В існуючих будівлях необхідно проводити поточний ремонт або модернізацію для підтримки належного технічного стану, а також для зменшення споживання енергії та викидів CO2. Це частина глобальної діяльності, спрямованої на підвищення енергоефективності та турботу про довкілля. Модернізація може включати огороджувальні конструкції будівлі, систему вентиляції, систему опалення, приготування гарячої води, освітлення та використання відновлюваної енергії. Найкращі результати досягаються завдяки комплексній глибокій термомодернізації. Споживання енергії зменшилося на 46-65%, а викиди CO2 - понад 80%.
Keywords: глибока термомодернізація; відновлювана енергія; громадські будівлі; скорочення споживання енергії; викиди CO2