Значення державних символів україни для виховання патріотизму студентської молоді - Сметанська, Марія Іванівна (Ліра-К, 2025)
Важливим завданням вищої школи є підготовка студентської молоді до професійної придатності, до активної життєвої позиції як члена суспільства. Тож тут необхідна роль належить патріотичному вихованню, для досягнення успіху в якому належить вивченню державної символіки. Мета даної роботи -ознайомити студентів з історією походження державних символів; обґрунтувати доречність та необхідність їх появи на певних етапах розвитку і становлення держави Україна; розкрити мистецьку цінність національних символів; за допомогою творів літератури, музики, живопису, українського ужиткового образотворчого мистецтва виховувати та зміцнювати почуття патріотизму у молоді.
Keywords: державні символи; виховання патріотизму; студентська молодь; символи; Державний Прапор України; державні символи україни; Державний Герб України; Державний Гімн України; збагачення уяви; естетичне сприйняття; література; музика; живопис; виховання; 342.228:37.011.33-057.87(477)