Чисельне дослідження нестаціонарних коливань пружних комбінованих систем - Баженов, В. А.; Ворона, Ю. В.; Щербатюк, О. М. (КНУБА, 2006)
Викладається та застосовується методика дослідження нестаціонарних коливань пружних комбінованих систем при сейсмічному впливі. Побудова матриць мас та жорсткості системи, що складається з масивних та тонкостінних елементів, здійснюється в базисі узагальнених координат, в якості яких використовуються власні форми коливань окремих складових та форми деформованого стану системи внаслідок одиничних переміщень точок контакту елементів. Наводиться розв’язок модельної задачі про реакцію системи рама-масив на квазістаціонарне стохастичне збудження основи.
Keywords: метод нормальних координат; матриці мас і жорсткості; коливання пружної комбінованої системи; стохастичний вплив