Проектне управління в системі стратегічного планування об’єднаних територіальних громад - Костюкевич, Руслан Миколайович; Мандзюк, Ольга Михайлівна (КНУБА, 2016)
З початком адміністративної реформи актуальності набуває потреба у розробці рекомендацій щодо запровадження проектного управління в системі стратегічного планування в об’єднаних територіальних громадах. У статті запропоновано модель розроблення стратегії сталого розвитку об’єднаної територіальної громади, що базується на сучасних методах стратегічного аналізу та дає змогу системно підходити до стратегічного розвитку громади. Розроблено механізм управління портфелем проектів стратегії сталого розвитку об’єднаної територіальної громади, що базується на сучасних методах проектного менеджменту та створює передумови для досягнення цілей стратегій. Розвинено організаційні аспекти запровадження проектного управління в об’єднаних територіальних громадах на основі створення проектного офісу (комітету) з управління стратегією. Запропоновані підходи щодо формування територіальних стратегій дозволять забезпечити економічний розвиток громади та ефективність використання ресурсів, які наявні у громади.
Keywords: проектне управління; стратегія сталого розвитку; об’єднана територіальна громада; проектний офіс; адміністративна реформа; 005.8:352.075