Місце та значення соціологічних досліджень в архітектурі - Майстренко, К. С. (КНУБА, 2014)
Визначено основні напрямки соціологічного дослідження в архітектурі; розглянуто витоки суспільного еволюційного розвитку, соціологічні аспекти впливу на розвиток архітектури та формування світогляду архітектора.
Keywords: архітектура; соціологія; соціологія архітектури; соціальний зміст архітектури; соціальний вплив; соціальні функції; рівні соціального дослідження