Концепція створення історичного парку у парковій частині ботанічного саду Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Шпагін, В. Ф. (КНУБА, 2016)
Проаналізовано ландшафтні ідеї В.І. Беретті стосовно паркової частини ботанічного саду. Показано, що митець планував створити тут цілісний комплекс садово-палацового типу з головного будинку Університету і ботанічного саду, і для цього на яристій частині ботанічного саду розбити пейзажний сад в англійському стилі. Підтверджена актуальність цих ідей В.І. Беретті для сьогодення.
Keywords: паркова частина; ботанічний сад; Київський національний університет імені Тараса Шевченка; головний будинок Університету Св. Володимира, архітектор В.І. Беретті; архітектор В.І. Беретті; англійський сад; пейзажний сад; садово-палацовий комплекс; 712.03