Частоти вільних коливань товстої шарнірно-опертої пластини - Жупаненко, І. В.; Станкевич, А. М.; Чибіряков, В. К.; Шкельов, Л. Т. (КНУБА, 2010)
З позицій плоскої задачі теорії пружності пропонується методика розрахунку частот власних коливань прямокутного в перерізі пружного тіла, що реалізує комбінований двоетапний чисельно-аналітичний підхід. На першому етапі розрахунку застосовується два альтернативні підходи, ефективність та збіжність яких перевірена при розвяз’анні тестових задач та порівнянні результатів.
Keywords: задачі теорії пружності; частоти вільних коливань; шарнірно-оперта пластина