Техніко–економічна ефективність роботи конічного відсмоктувача з краплеподібною вставкою - Зінич, П. Л.; Черноус, О. В. (КНУБА, 2009)
Наведені графічні залежності для розрахунку зони дії місцевого відсмоктувача. Показано, що досліджуваний напівобмежений відсмоктувач з краплеподібною вставкою забезпечує необхідні санітарно-гігієнічні параметри повітря в місці праці і може бути використаний на стаціонарних і нестаціонарних зварювальних постах.
Keywords: відсмоктувачі; параметри повітря; 621.791.7:628.83