Геоінформаційні технології для екологічної оцінки природно-заповідних територій - Загородня, С. А. (ІТІГІП, 2016)
У статті представлено аналіз використання інформаційних технологій для створення моделей екологічного моніторингу, необхідних при вивченні і прогнозуванні екологічного стану та ймовірного антропогенного навантаження на природно-заповідні об’єкти за допомогою функціональних можливостей ГІС-технологій та методів ДЗЗ. Представлено результати використання геоінформаційних технологій, даних космічного моніторингу довкілля на прикладі дослідження Білоозерської ділянки Рівненського природного заповідника.
Keywords: природно-заповідна територія; екологічна мережа; екологічний моніторинг; геоінформаційні системи; картографічна модель; 504.064.3:574