Екологічна безпека об’єктів будівництва при мікологічному пошкодженні дерев’яних конструкцій - Перебинос, Альона Ростиславівна; Кривомаз, Тетяна Іванівна (Ліра-К, 2018)
З впровадженням в усі сфери господарської діяльності людини концепції сталого розвитку особлива увага приділяється екологічній безпеці життєвого середовища людей. Ця проблема безпосередньо пов’язана з необхідністю підвищення рівня екобезпеки життєвого циклу будівельних матеріалів, тому у сучасних регламентаційних документах акцентується увага на їх довговічності, міцності та стійкості до впливу різних чинників. Довговічність визначається терміном служби матеріалу при певних умовах навколишнього середовища. Для прогнозування терміну служби та аналізу вартості комплексного життєвого циклу матеріалу слід враховувати всі фактори, що можуть призвести до порушення його структури та властивостей.
Keywords: мікологічні пошкодження; екомоніторинг; захист дерев’яних конструкцій; мікологічні об’єкти