Пошук істини. Ландшафтна архітектура та туристично-рекреаційні комплекси в дипломних проектах 2020 року - Яценко, В. О.; Короткова, Т. М. (КНУБА, 2020)
Дана стаття не є науковою в сфері професійної діяльності архітектора, проте вона в деякій мірі відповідає на запитання: хто завтра буде створювати архітектуру, що інтересує майбутніх спеціалістів, як вони реагують на зміни соціального стану суспільства, як вони розуміють свою професію і де на їхню думку її місце серед інших професій та ін. В статті коротко показано одну сферу містобудівної діяльності, ландшафтна архітектура та наведені приклади молодих спеціалістів розуміння проблеми. Як видно з проектних рішень, червоною лінією проходить екологія, соціальні питання, можливість розумного співіснування природи та людини. Розглянуто три напрямки розвитку ландшафтної архітектури – це ландшафтна архітектура урбанізованого середовища, ландшафтна архітектура як елемент економічного та соціального розвитку малих міст та ландшафтна архітектура як економічний потенціал розвитку нових структурних елементів розселення локальних систем. В статті широко наведені приклади концептуальних ідей молодих спеціалістів, які можуть заінтересувати різні сфери суспільства. Ми так думаємо, ми так бачимо, ми так зробимо.
Поиск истины. Ландшафтная архитектура и туристически-рекреационные комплексы в дипломных проектах 2020 года
Serch of truth. Landscape architecture and tourist-recreational complexes are in diploma projects of 2020
Keywords: магістр; бакалавр; дипломна робота; туристичні комплекси; рекреаційні території; локальна система; культурний центр; master's degree; bachelor; diploma work; tourist complexes; recreational territories; in-plant system; cultural center