Розроблення методики створення тривимірної моделі за допомогою фототахеометра TOPCON IS-301 - Великорусова, А. А. (КНУБА, 2016)
У роботі запропоновано методику створення тривимірної моделі за даними наземного лазерного сканування за допомогою фототахеометра Topcon IS-301. Наведено розрахунок оптимальних параметрів сканування та приклад виконаних польових та камеральних робіт. Розглянуто методику обробки стереопар у додатковому модулі Image Master Trial. Визначено точність методу створення тривимірної моделі. Розроблену методику апробовано за матеріалами сканування історичної споруди в Києві.
DEVELOPMENT METHODS CREATING THREE-DIMENSIONAL MODELS USING TOTAL STATION TOPCON IS 301
Разработка методики создания трехмерных моделей с помощью фототахеометра TOPCON IS 301
Keywords: наземне лазерне сканування; фототахеометр; 3D-модель; обробка стереопар; 528.48; 528.5