Прийоми удосконалення ландшафтної організації центральних районів історичних міст - Шушлякова, О. С.; Ткач, В. П. (КНУБА, 2017)
Розглянуто основні питання удосконалення ландшафтної структури центрів історичних міст, визначено та проаналізовано їх позитивні і негативні риси, встановлені основні завдання формування різних типів міських ландшафтів, виявлено прийоми гармонізації ландшафтної системи міських центрів, запропоновані перспективні напрямки удосконалення ландшафтно-рекреаційних просторів в міський структурі.
Keywords: урбанізоване середовище; ландшафтно-рекреаційні простори; система озеленення міст; гуманізація і екологізація середовища; екологічність; сталий розвиток міст; 72.01:712.4