Регіональна політика царського уряду в галузі вищої гуманітарної освіти (Наддніпрянщина II пол. XIX - початок XX ст.) - Левицька, Надія Миколаївна (Бескиди, 2018)
Вивчення історії становлення та розвитку вищої гуманітарної освіти в Україні на ґрунті соціально-економічних перетворень, виявлення позитивних і негативних тенденції цього процесу належить до актуальних завдань історичної науки та відкриває додаткові можливості для збагачення знань, узагальнення досвіду, виявлення повчальних уроків з метою врахування їх у сучасних умовах розбудови національної освіти України.
Keywords: регіональна політика царського уряду; галузь вищої гуманітарної освіти; вищі гуманітарні заклади; 332.14:378