Міцність та тріщиностійкість сталефібробетонних плит, опертих по контуру при повторних навантаженнях - Скорук, Олег (КНУБА, 2016)
Проводилися експериментальні та теоретичні дослідження напружено деформованого стану одно, і двошарових бетонних, залізобетонних та сталефіброзалізобетонних плит під дією поперечного малоциклового навантаження. Загальною картиною роботи плит при повторних навантаженнях, аж до їх руйнування є почергове проходження трьох стадій роботи конструкції. Це стадія пружної роботи до появи першої тріщини, стадія експлуатації, тобто робота з тріщинами і стадія руйнування зразка. При вивчені деформацій опертих по контуру плит під дією рівномірного повторного навантаження приведена обробка власних експериментальних досліджень та розглянуті методики теоретичних розрахунків дослідних плит.
Keywords: сталефібробетон; фібра; двошарові плити; фіброве армування; міцність.