Концептуальні засади розбудови економетричної моделі ринкового розвитку в житловому будівництві - Федосова, Олена Василівна; Левіт, Л. Г. (КНУБА, 2008)
Будівельний комплекс в Україні розвивається дуже повільно і це не дає можливості задовольнити попит населення на житлову площу. Розвиток галузі житлового будівництва потребує інвестиції, які мають різну ефективність в державній, колективній, приватній та кооперативній власності. Для підвищення ефективності вкладання інвестицій у будівельну галузь потрібно вести моніторинг по введенню в експлуатацію житлових будинків. Для цього пропонується концепція розробки комплексної системи відповідних залежностей по введенню в експлуатацію житлових будинків за рахунок можливостей різних форм власності. В цих залежностях використані головні фактори: обсяг інвестицій, обсяг підрядних робіт, кількість будівельних підприємств та черга на житло.
Keywords: інвестиційна політика; міські території; житлове будівництво; забезпечення житлом; містобудування; інвестиції; економетрична модель