Оцінка розв'язків при врахуванні залежності властивостей матеріалу від температури в задачах стійкості оболонок - Баженов, В. А.; Кривенко, О. П.; Соловей, М. О. (КНУБА, 2006)
Оцінений вплив врахування залежності властивостей матеріалу від температури на нелінійні розв’язки в задачі стійкості оболонок. Розглянуті три закони попереднього нагріву пологої сферичної панелі, що навантажується тиском.
Keywords: полога сферична панель; скінченноелементна методика дослідження напружено-деформованного стану; закони попереднього нагріву; 539.3