Побудова дискретних динамічних моделей комбінованих систем - Баженов, В. А.; Ворона, Ю. В.; Щербатюк, О. М. (КНУБА, 2005)
Пропонується методика дослідження реакції комбінованих пружних систем на квазістаціонарні стохастичні впливи. Комбінована система може складатись з масивних та тонкостінних елементів. Узагальненими координатами, за допомогою яких будується динамічна модель, є власні форми коливань окремих елементів та форми деформованого стану системи внаслідок одиничних переміщень точок контакту елементів. Викладений алгоритм побудови матриць мас та жорсткості комбінованої системи в базисі узагальнених координат
Keywords: модель нестаціонарного стохастичного навантаження; модель комбінованої конструкції; метод скінченних елементів ( МСЕ )