Проблеми ревіталізації промислових об’єктів в історичній зоні міста - Ковальська, Г. Л. (КНУБА, 2019)
В статті розглянуто сучасні проблеми подальшого розвитку промислових територій, які на сьогодні не виконують функції промисловості. Розкрито, що у занедбаних промзон є великий потенціал для розвитку і ревіталізації. Наведено приклад вдалої ревіталізації промислових об’єктів у центральній частині м. Києва, створення UNIT.City – першого інноваційного парку в Україні. Проаналізовано історичні і містобудівні аспекти промислової території кварталу, розташованого в історичній місцевості Печерськ, що тільки очікує свого архітектурно-містобудівного та економічного відродження.
Проблемы ревитализации промышленных объектов в исторической зоне города
Problems of industrial facilities revitalization in the historical city area
Keywords: промислові підприємства; ревіталізація; індустріальний ландшафт; історична зона; пам’ятки промислової архітектури; інноваційний парк; промышленные предприятия; ревитализация; индустриальный ландшафт; историческая зона; памятники промышленной архитектуры; инновационный парк; industrial enterprises; revitalization; industrial landscape; historical area; industrial architecture monuments; innovation park