Адаптація операційної системи та забезпечення інвайронментальної безпеки будівельних підприємств у контексті ефективного менеджменту та науково-освітнього процесу - Вовкович, Ю. В.; Ніколайко, Д. М.; Петруха, Н. М. (Ліра-К, 2026)
Адаптація операційної системи будівельних підприємств до роботи в режимі «management» за відхиленнями є ключовим елементом підвищення ефективності управлінських процесів, оптимізації виробничих потоків та забезпечення своєчасного виконання проєктів. . В умовах нестабільності ринку та постійних змін у нормативно-правовому середовищі, підприємства повинні швидко коригувати внутрішні процеси, контролювати відхилення та прогнозувати потенційні ризики. На ґрунті наукового процесу розробляються методики аналізу операційних показників та інтеграції їх із системою екологічної безпеки, що дозволяє забезпечити баланс між економічною ефективністю, технологічною точністю та екологічними вимогами
Keywords: підприємства будівельні; безпека в будівництві; безпека екологічна