Архітектурний вісник КНУБА : 60 років кафедрі Основ архітектури та архітектурного проектування КНУБА - Слепцов, О.С.; Ушаков, Г. Н.; Яковенко, М. К. (КНУБА, 2025)
Цей особливий випуск Архітектурного вісника КНУБА сформовано як монографію, присвячену 60-річчю плідної діяльності кафедри Основ архітектури та архітектурного проектування Київського національного університету будівництва та архітектури. Також випуск присвячено 95-річчю від заснування КНУБА. На сторінках цього видання різнобічно висвітлюються творчі, наукові та педагогічні здобутки викладачів та випускників кафедри у різні періоди діяльності. Кафедра у різні часи об’еднувала важливих для країни архітекторів та науковців та діяльність кафедри у складі факультету мала вплив на формування української архітектури. Тому аналіз творчості видатних викладачів та систематизація досвіду навчання на кафедрі мае історичне та методичне значення для збереження традицій архітектурного навчання в Україні.
Keywords: архітектурна освіта; методика арітектурного навчання; архітектурне проєктування; Архітектурний факультет КНУБА; Архітектурна школа КНУБА; кафедра основ архітектури та архітектурного проєктування КНУБА