Використання психофізіологічних технологій у підготовці спортсменів - Гасанова, Саїда Фарухівна; Підгородецький, Тарас Миколайович (Ліра-К, 2026)
Актуальність сучасних досліджень у сфері спортивної психофізіології свідчать про те, що саме якість психофізіологічного супроводження у більшості визначає ступінь реалізації індивідуального потенціалу спортсмена та ефективність командної взаємодії. Разом з тим, враховуючи великий інтерес до подібної інформації, у практиці спортивної підготовки до сьогоднішнього часу не достає валідних інформативних критеріїв, що дозволяли би об’єктивно оцінювати психофізіологічний стан кваліфікованих гравців та своєчасно корегувати або удосконалювати тренувальний процес.
Keywords: психофізіологічні технологій; підготовка спортсменів