Природа і зміст регіоналістики - Малиновський, Валентин Ярославович (Економічна думка, 2016)
В Україні науковий дискурс щодо регіоналістики лише складається. Ще років п’ятнадцять тому до терміна «регіон» окремі політики і науковці ставилися досить обережно, а поняття «регіоналізм» фактично ототожнювали із сепаратистськими та іншими відцентровими проявами. У результаті цього ключове поняття регіоналістики «регіон» з’явилося в національному законодавстві лише у прийнятому у 2005 р. Законі України «Про стимулювання розвитку регіонів», однак без конкретного розкриття його змісту.
Keywords: регіоналістика; природа регіоналістики; зміст регіоналістики; 323.174