Особливості реалізації місцевих програм соціального захисту та підтримки ветеранів війни у Запорізькій області - Денисов, Костянтин Вікторович; Книш, Тімур Станіславович (Бескиди, 2019)
Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначено перелік пільг, що надаються учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, а також членам сімей загиблих учасників бойових дій. При цьому, частиною 4 статті 2 указаного Закону передбачено право місцевих рад за рахунок власних коштів і благодійних надходжень встановлювати додаткові гарантії щодо соціального захисту ветеранів війни. [1] Виходячи з цього, рішенням Запорізької обласної ради No28 від 25 грудня 2014 року було затверджено Програму соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015-2019 роки [2].
Keywords: статус ветеранів війни; соціальний захист ветеранів війни; військовослужбовці; 364.4:355.292.3(477.64)