Аналіз динамічної реакції пілона при стохастичному вітровому навантаженні - Гончаренко, М. В.; Гусар, П. П. (КНУБА, 2009)
Досліджується вплив стохастичного характеру вітрового навантаження на коливання пластинчато-стрижневої конструкції. Вітрове навантаження представляється сумою двох складових: усталеного тиску і пульсаційної складової, яка описується за допомогою спектра Давенпорта. Дослідження сукупності реалізацій замінюється дослідженням однієї достатньо довгої реалізації. На основі методу статистичного моделювання будується реалізація випадкового процесу. Графік коливань системи будується як сума гармонічних коливань різної частоти з відповідною інтенсивністю і стохастичною початковою фазою
Keywords: вітрове навантаження; пластинчато-стрижнева конструкція; спектр Давенпорта; пілон мосту