Психологічні особливості копінг-стратегій демобілізованих військовослужбовців - Каденко, І. Л.; Калениченко, Р. А. (Ліра-К, 2026)
Повернення до цивільного життя після участі у бойових діях супроводжується значним психологічним навантаженням, що вимагає ефективної адаптації та розвитку ресурсних механізмів подолання стресу. Демобілізовані військовослужбовці стикаються з необхідністю інтеграції в соціальне та професійне середовище, відновлення соціальних зв’язків і вирішення особистісних проблем, що виникли внаслідок військової служби. У цьому контексті особливої актуальності набуває вивчення психологічних особливостей копінг-стратегій демобілізованих військовослужбовців.
Keywords: копінг-стратегії; демобілізовані військовослужбовці; психологія демобілізованих військовослужбовців