Unified Core: кросплатформна бізнес-логіка на Rust/WASM - Компанець, Денис; Доля, Олена (КНУБА, 2025)
У роботі представлено результати аналізу та систематизації переваг запропонованого підходу, серед яких – майже нативна продуктивність, гарантії безпеки пам’яті, скорочення часу виходу продукту на ринок та зниження витрат на розробку. Розглянуто ключовий інструментарій (wasm-bindgen, UniFFI), що автоматизує міжмовну взаємодію, а також практичні виклики, пов’язані з серіалізацією даних та управлінням пам’яттю у WASM-середовищі. Висновки підкріплено аналізом кейсів із реальних проєктів (Figma, Cloudflare Workers, Mozilla), що підтверджує ефективність та перспективність архітектури для сучасних програмних систем.
Keywords: Unified Core; Rust; кросплатформеність; WebAssembly; кросплатформна розробка; ефективність