Інтеграція інформаційних моделей в проектуванні та управлінні будівництва на основі узагальненої структури знань та даних - Задоров, В. Б.; Васильєв, О. О. (КНУБА, 2011)
Запропоновано підхід до побудови концептуальної інформаційної моделі будівель, що включає себе взаємопов’язані ієрархічні об’ємно-планувальні, конструктивні, технологічні та організаційні рішення. Запропонована багатофункціональна абстрактна інформаційна модель об’єкта (АІМО) базується на узагальненому форматі (структурі) інтеграції онтологічних знань та даних предметної області «Будівництво». Розглянуто напрямки використання такої АІМО у створенні та розвитку сучасних інформаційних технологій в управлінні будівництвом, застосованих на основі методології «конфігураторів».
Keywords: об’ємно-планувальні рішення (ОПР); конструктивні рішення (КР); технологічні рішення (ТЕХР); організаційні рішення (ОРГР); організаційно-технологічні моделі (ОТМ); абстрактна інформаційна модель об’єкта (АІМО)