Чисельний аналіз просторових задач теорії тріщин на основі змішаної схеми метода скінченних елементів - Кобельський, С. В. (КНУБА, 2011)
Для розв’язання просторових задач теорії тріщин запропоновані комбіновані скінченні елементи змішаного типу в формі шестигранних призм та тетраедрів. Розроблені схеми та обчислювальні алгоритми, що їх реалізують, забезпечують виконання поправки Ірвіна на пластичність та узгоджуються з розв’язком Райса для розподілу напружень в околі вершини тріщини.
Численный анализ пространственных задач теории трещин на основе смешанной схемы метода конечных элементов
Keywords: чисельний аналіз; просторова задача; теорія тріщин; метод скінчених елементів; змішана схема; 539.4