Адитивні технології в будівництві: 3D друк будівель, розробка матеріалів - Ковальчук, Юлія; Дудник, Василь; Гречанюк, Віра; Яменко, Олександр (КНУБА, 2025)
Будівельна галузь зараз переживає значні зміни, оскільки інформаційне моделювання будівель (BIM), цифрове проектування та автоматизація будівництва чинять сильний тиск на традиційні технології. Поява передових технологій у поєднанні з вимогами часу до більш стійких і ресурсозберігаючих методів і тенденцій щодо футуристичних конструкцій спричиняє зміни в масштабі та розподілі будівництва. Такі підходи, як автоматизація процесів, пропонують великий відступ від звичайних методів будівництва. Так, адитивні технології, які стрімко розвиваються знайшли своє застосування у будівництві, зокрема друкування будинків на 3D-принтерах.
Keywords: адитивні технології; будівництво; 3D друк; розробка матеріалів; друкування будинків