Аналитический обзор истории создания системы специализированных учебных заведений для детей с отклонениями в развитии: организационно-правовые и архитектурные аспекты - Шолух, Н. В.; Харченко, А. О. (КНУБА, 2010)
Ця стаття присвячена вивчанню історичного та архітектурного аспектів формування системи спеціалізованої освіти для дітей зі специфічними освітніми потребами. Протягом дослідження розглядаються основні напрямки, що є в корекційній педагогіці, а також ступінь урахування архітектурної складової при створенні утанов спеціальної освіти у різні історичні періоди.
Keywords: дефектологія; система інклюзивної освіти; корекційна педагогіка; архітектурна та технологічна складова; 725.54