Комплексна технологія очищення стічних вод птахофабрик та фільтрату після їх анаеробного зброджування - Голуб, Н. Б.; Козловець, О. А.; Шинкарчук, М. В.; М. В. Потапов (КНУБА, 2016)
Наведено технологічне рішення очищення стічних вод птахофабрик або тваринних комплексів від азотовмісних сполук та ХСК. Обґрунтовано, що раціональним є попереднє анаеробне зброджування стічних вод з подальшим очищенням частини фільтрату в аеробному процесі для проведення стадії нітрифікації. Раціональне співвідношення аеробного та анаеробного потоків на стадії денітрифікації складає 2:1. Очищення стічної води від сполук нітрогену досягає 77±2% при вихідній концентрації 289 мг/дм3.
Keywords: стічні води; азотовмісні сполуки; анаеробне зброджування; нітрифікація; денітрифікація; сточные воды; азотсодержащие соединения; анаэробное сбраживание; нитрификация; денитрификация; wastewater; nitrogen-containing compounds; filtrate; stockbreeding waste; 628.3:636