Структурна модернізація кластерів в еко-індустріальні парки за умов цифровізації бізнесу - Лаврухіна, Катерина Олександрівна; Грикун Вікторія Андріївна (My University, 2023)
Сьогодні ми спостерігаємо швидкі темпи реіндустріалізації технологічно розвинутих країн на нових підставах (адитивні технології (3Dдрук), робототехніка, відновлювальна енергетика та ін.). І це по суті не залишає шансу малорозвинутим економікам. Не менш важливими є і соціально-економічні наслідки цифровізації. Витіснення людини з промисловості, сільського господарства та сервісів не може не мати системних наслідків. Сучасний глобальний ринок праці – це складна багатокомпонентна та динамічна система, що піддається перманентному впливу інформаційних технологій, що тягне за собою зміни у змісті процесу праці, його організації, структурі зайнятості, соціальнотрудових відносинах.
Keywords: кластери; парки; еко-індустріальні парки; 330