Особливості розрахунків непрямого гідравлічного удару - Константінов, Ю. М.; Гіжа, О. О. (КНУБА, 2014)
Розглядаються особливості впливу зміни опору засувки під час її закриття на зменшення швидкості в трубопроводі при непрямому гідравлічному ударі. Вперше показано, що підвищення тиску змінюється з часом не за лінійним, а більш складним степеневим законом. Наводяться конкретні рекомендації щодо визначення підвищення тиску або часу закриття засувки.
Keywords: гідравлічний удар; зменшення швидкості; підвищення тиску