Аналіз нерівномірності руху роликової формувальної установки з передавальним механізмом, що має змінне передаточне відношення - Ловейкін, В. С.; Почка, К. І. (КНУБА, 2008)
В результаті проведених досліджень встановлено, що при застосуванні в роликових формувальних установках з кривошипно-повзунним приводом еліптичної зубчастої передачі зі змінним передаточним відношенням між вихідним валом редуктора та приводним валом кривошипа зменшується нерівномірність руху формувального візка, що приводить до зменшення динамічних навантажень у вузлах установки та підвищення якості ущільнення залізобетонних виробів.
Keywords: роликові формувальні установки; елементи приводу; кривошип