Ідейно-тематична відповідність та стильова єдність, як основна складова принципу формування художньообразного середовища спеціалізованих культурнопізнавальних парків - Каранда, А. О. (КНУБА, 2020)
При формуванні спеціалізованого культурно-пізнавального парку тематичної спрямованості однією із головних задач є виявлення її художньої образності. Вона складається з трьох основних складових: головної ідеї (теми) парку, художнього образу та сценарію. Тема парку відповідає за його творчий задум; художній образ висвітлює головну ідею парку у вигляді конкретних форм; сценарій пов’язує художній образ у логічну картину сприйняття ідеї парку. Ще на етапі творчого задуму створюється образний ряд парку, який залежить від обраної теми (ідеї). За допомогою відповідних засобів та прийомів виникають характерні особливості, що відтворюють образи та стиль спеціалізованого культурно-пізнавального парку тематичної спрямованості.
Ideological and thema tic correspondence and style unity, as the main component of the principle of forming the artistic - figurative environment of specialized cultural and educational park
Keywords: парк; спеціалізований культурно-пізнавальний парк; тематичний парк; принцип; художній образ; образний ряд; стиль; стильова єдність; головна ідея парку; тема парку; ландшафтний сценарій; сюжет; емоційна виразність; емоційний вплив; засоби та прийоми