Знезалізнення води з використанням лугомістких реагентів - Юрков, Є. В.; Потієнко, В. А.; Юрков, О. Д. (КНУБА, 2016)
Технологічна та економічна оцінка використання вапна, кальцинованої та каустичної соди (Ca(OH)2, NaOH, Na2CO3) в технології знезалізнення питної та промислової води, з визначенням оптимальних доз лугомістких реагентів та технологічної доцільності їхнього використання.
Keywords: вапно; кальцинована сода; каустична соди; рН води; знезалізнення води; известь; кальцинированная сода; каустическая соды; рН воды; обезжелезивания воды; slaked lime; caustic soda; washing soda; pH of water; water deferrization; УДК 628.164