Постановка двовимірних задач деформування і континуального руйнування в неоднорідному температурному полі - Пискунов, С. О.; Валер, В. В. (КНУБА, 2016)
Наведені вихідні співвідношення задачі термов’язкопружнопластичності і континуального руйнування, застосовуючи теорію Ю.М. Работнова. Наведений опис косокутного універсального скінченного елемента для моделювання плоских об’єктів. На основі розв’язку тестових задач, доведена достовірність результатів, отриманих на основі універсального СЕ для задач термов’язкопружнопластичності.
Keywords: термов’язкопружнопластичність; моментна схема скінчених елементів; універсальний скінчений елемент; плоскі двовимірні тіла; вісесиметричні плоскі тіла