Імовірнісно-статистичний аналіз осідань і деформацій інженерних споруд - Войтенко, С. П. (КНУБА, 2018)
Сучасні методи ймовірнісно-статистичного аналізу дають широкі можливості підвищення інформаційності геодезичних спостережень за осіданням та деформаціями інженерних споруд. В статті використано моделювання процесу осідання споруд із застосуванням теорії довірчих інтервалів, кореляційного аналізу, що сприяє підвищенню якості результатів досліджень інженерних споруд і дає змогу розробити надійні конструктивні заходи для посилення конструкцій, підвищити надійність та довговічність їх експлуатації.
Вероятностно-статистический анализ осадок и деформаций инженерных сооружений
Probabilistic-statistical analysis of sediments and deformations of engineering construction
Keywords: осідання; матриця; кореляційний момент; коефіціент кореляції; функція; довірчивий інтервал